Haberler

Arnavutköy'de yatırımlar, arsa fiyatlarında artışa neden oldu!

 

İstanbul'da 2-3 yıl öncesine kadar deyim yerindeyse yüzüne bile bakılmayan Arnavutköy ilçesine bugün yatırım yapmak isteyenler sıraya giriyor.

Arnavutköyİstanbul'un adı aynı, simaları birbirinden apayrı iki farklı yeri. Biri Beşiktaş ilçesine bağlı otantik yapısıyla dikkatleri yıllarca üzerine çekti, yalıları ve şehrin göbeğinde bulunmasıyla her daim ziyaretçisi bol oldu. 

Diğeri ise İstanbul'un ilçesi olmasına rağmen pek gelişemedi. İstanbul'un uzak noktasındaki lokasyonudolayısıyla, Karadeniz'e olan kıyısı bile onu geliştirmeye yetmedi derken bir haber ile tüm gözler Arnavutköy ilçesine çevrildi. 3. Havalimanı, Arnavutköy'e bağlı Tayakadın ve Akpınar köyleri arasına inşa edilecekti. Nitekim uzun zamandır süren inşaat çalışmaları ve 10 milyar avronun üzerindeki bu yatırım, Arnavutköy'ün değerini bir anda katladı.  

 

İdeal Yatırım ise doğru lokasyonlarda uzman gayrimenkul ekibi ile müşterilerinin doğru yatırımlar yapmasında yardımcı oluyor.

 

Arsa ve Tarla’larda Fiyatlar Arttı

2015 yılı itibariyle 236 bin 222 nüfusun bulunduğu Arnavutköy ilçesinde arsalarkonutlardükkanlar kısacası tüm gayrimenkullerin değeri Yeni Havalimanı'nın gelişiyle birlikte değer artışı yaşadı. Peki 3 Mayıs 2013'te ihalesi gerçekleştirilen ve o günden bu yana bulunduğu bölgeye hızla etki eden Yeni İstanbul Havalimanı ne kadar kazandırdı ve daha ne kadar kazandıracak? 

Arnavutköy'de yatırım ve gayrimenkul danışmanlığı yapan İdeal Yatırım, Yeni Havalimanı, Yeni Şehir İstanbul, 3. Köprü bağlantı yolları ve henüz güzergahı onaylanmamış olsa da Kanal İstanbul projeleriyle birlikte Arnavutköy'de fiyatların giderek yükseldiğini açıkladı.

 

İdeal Yatırım, "Havaalanı açıklanmadan önce tarlaların ortalama metrekare fiyatları 30 TL ile 40 TL, arsaların ise 200 TL ile 300 TL arasındaydı. Şimdi ise 40 TL'lik yer 250 TL ile 300 TL arasında metrekare fiyatına sahip. 3. Havalimanı ile birlikte sadece arsalar değil, konut fiyatları da artacak. Yerleşim yerlerinin çoğalmasının yanında burada yaşamak isteyenler konut fiyatlarını da yükseltecek." ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Arnavutköy ve Çatalca'da arsa, tarla, konut, iş yeri satışlarınız ve yatırımlarınız için İdeal Yatırım ile iletişime geçebilirsiniz.