Haberler

Arsa Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

İlk defa İstanbul arsa yatırımı yapacak kişilerin kafasında bir çok soru işareti oluşuyor. Arsa satın almak, taşınmaz gayrimenkul (ev, iş yeri vb.) satın almaktan daha farklı bir süreç izlediği için dikkat edilmesi gereken çok sayıda nokta vardır.

İdeal Yatırım ve Gayrimenkul arsa almadan önce dikkat edilmesi gereken ince noktaları sizler için yazdı.

 

Satılık Arsa Alırken Konumuda Önemli

 

Satılık konut veya satılık işyeri almak istediğinizde en çok incelediğiniz noktalardan biri olarak konum ön plana çıkmaktadır. Arsa alırken de ön planda tutmamız gereken başlıca konulardan biridir. Almayı düşündüğünüz arsanın konumu gelecekteki fiyatını da doğrudan etkileyecektir. Satın almadan önce almayı düşündüğünüz arsanın, bölgesel potansiyelini İdeal Yatırım ve Gayrimenkul danışmanlığının uzman ekibine sorarak analiz etmenizde fayda vardır.

 

Almayı planladığınız arsanın bölgesel konumu, şehir merkezi, deniz, havalimanı, otogar, demiryolu, ulaşım merkezleri ve yapılması planlanan projelere yakınlığı doğrudan fiyatları etkileyecektir.

 

 

Arsa alırken en çok dikkat etmeniz gereken genel hususlardan biride enerji nakil hatlarının almayı düşündüğünüz yada planladığınız arsanıza yakınlığı. Arsanız üzerine yapmayı düşündüğünüz bir konut varsa eğer bu konuta elektriği nasıl temin edebilirim ve yakınlık mesafesi nedir sorularına yanıt bulmanız gerekecektir. Sadece bununla da sınırlı kalmamaktadır. Kanalizasyon, su ve elektrik gibi alt yapı hizmetlerinin hangileri var yada yok bunlarda mutlaka öğrenmeniz gereken başlıca konulardandır.

 

 

 

Arsanın Konumunu Mutlaka Ziyaret Edin Yatırım yapmayı planlayarak birikim yapıyoruz ve bu birikimlerin hiçe gitmemesi için almayı düşündüğünüz arsayı mutlaka ziyaret ederek görün. Size refakatçi olan Yatırım uzmanımıza bazı temel sorular sormaktan da lütfen çekinmeyin ve sorularınıza mutlaka net cevaplar alın.

İstanbul'da arsa, tarla, konut, iş yeri satışlarınız ve yatırımlarınız için İdeal Yatırımın ve Gayrimenkul'un Uzman Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.